Gli Antipasti

Our Appetizers 

 

Gran Tagliere Toscano con selezione di salumi, pecorini e crostini neri alla Senese

Great Tuscan Plate with a selection of local delicacies as salamis, pecorino cheeses along with traditional Siennese pate' on toasted bread

 

Tartare di manzo al sale grigio, erba cipollina e bastoncini di zucchine

Beef Tartare along with grey salt,  chives and zucchini sticks

 

Involtino di melanzana grigliata con burrata su crema di zucchine e olio al tartufo

Grilled aubergine Roll with burrata cheese,  on a zucchini cream and truffle oil

 

Flan di pecorino con coulis di pera al miele di acacia

Pecorino cheese flan with pear coulis

 

Fiori di zucca fritti con ripieno di ricotta fresca e speck

Fried zucchini flowers filled with fresh ricotta cheese and speck

 

Polpo affogato al pomodoro piccante con chips di patatine

Octopus in a  spicy tomato sauce and potato chips

 

 

 

I nostri Primi

Our Pastas

 

Raviolo aperto con cuore di burrata, salsa di pomodoro e coulis di basilico

Open raviolo with a heart of burrata (a fresh Italian cheese made from mozzarella and cream), tomato sauce and basil

  

Pici di acqua e farina con cacio pepe e rigatino

Pici, a traditional Siennese long pasta made with water and flour, with pecorino cheese sauce and Tuscan bacon

 

Tagliatelle al ragù di cinta senese con semi di finocchietto

Traditional Tagliatelle with Siennese "cinta senese" pork and fennel seeds sauce

 

Gnocchi di patate al pesto di mandorle, pomodoro e basilico

Potato gnocchi with almond, tomato and fresh basil pesto

 

Spaghetti artigianali con code di gamberi, granella di pistacchio e arancia

Fresh hand made spaghetti  with shrimps tails flavoured with pistachios and orange

 

 

I Secondi con contorno

 Our Main Courses


Bistecca alla Fiorentina con patate arrosto

Traditional Tuscan T-bone steak with roasted potatoes

 

  

Tagliata di manzo con sale rosa, rosmarino, misticanza di insalatine e scaglie di grana

Beef steak with pink salt, rosemary along with fresh salad and Grana cheese flakes

 

Galletto alla griglia con con salsa al curry, cipolla rossa cotta a bassa temperatura e bietola saltata

Grilled cockerel with a curry sauce along with red onion cooked at low temperature and sauteed Swiss chard

 

Filetto di maialino arrostito con dadolata di verdure, champignon e demiglace alle mandorle

Pork fillet roasted along with diced vegetables, champignon and sprinkled with an almond  demiglace

 

Trippa alla Senese

Siennese speciality veal stripes stewed in a tomato sauce

 

Involtino di spigola con patate e olive taggiasche, sformatino di spinaci e confit di pomodorini

Rolled sea bass with potatoes and olives, spinach flan and confit of cherry tomatoes

 

 

I Dessert

 

Semifreddo all’amaretto con salsa al cioccolato fondente

Semi-frozen Amaretto dessert with dark chocolate cream

  

Carpaccio d’ananas marinato al ginepro e zest d’arancia con sorbettino al limone  

Pineapple carpaccio marinated in juniper and a zest of orange along with lemon sorbet

 

Crème Caramel classico - antica ricetta

Classic caramel custard - ancient recipe

 

Pannacotta con riduzione di frutti rossi

Cool and creamy traditional pudding with red fruits reduction

 

Tiramisù scomposto

Decomposed Tiramisù

 

Cantucci fatti in casa con Vin Santo

Home made Siennese almond biscuits along with a glass of Vin Santo wine